Nanotechnologie Inovace pro zítřejší svět

04.12.2013 11:11

Nová říše v nanometrech 

Nanoříše se dotýká všech věcí kolem nás. Využívá ji elektronický a technologický průmysl, taktéž i kosmetický, farmaceutický či oděvní. Existují např. obvazy, které obsahují nanočástice stříbra – to je v malých dávkách známé svými léčivými účinky. Tyto obvazy se používají na otevřené rány, bércové vředy atd. Nanotechnologie je využita i v některých krémech určených k léčbě ekzémů. V České republice se dokonce produkují materiály, ze kterých jsou později vyráběny ochranné roušky využívané ve zdravotnictví.

Nanotechnologie využitá v doplňku stravy je velkým přínosem. Umožňuje totiž vyšší vstřebatelnost a dostupnost důležitých látek pro organismus. Jinými slovy, tato revoluční technologie znamená převrat v absorpci látek organismem.

Jako příklad můžeme uvést vitaminy běžně rozpustné v tucích, mezi které patří karotenoidy či koenzym Q10. Tyto vitaminy mají tendenci se vázat na tuky, čímž se těžko vstřebávají. K tomu, aby mohly být lépe absorbovány, jsou jednotlivé molekuly separovány použitím nanotechnologie. Tento proces tedy působí proti shlukování do velkých částic, a proto jsou takovéto vitaminy snáze vstřebatelné. Když nanotechnologii použijeme u koenzymu Q10, molekulární nanočástice snadno a rychle pronikají do střevní sliznice a ve velkém množství! Biologická dostupnost takového přípravku pro organismus je 5–10× vyšší než u běžného Q10! 

Pět důvodů proč nanotechnologie…

  1. Absorpce běžného koenzymu Q10 je velmi nízká. Díky nanotechnologii byla vyvinuta první revoluční formule, která zvýšila biologickou dostupnost Q10 pro organismus zhruba o 5 až 10 krát.  
  2. Koenzym Q10 je silný antioxidant, naprosto nezbytný pro lidský organismus. Působí uvnitř buněk – v mitochondriích, což jsou buněčné „továrny“ na výrobu energie. Nesmíme také opomenout, že Q10 společně s dalšími látkami plní významnou roli při anti-aging procesu, což nanotechnologie ještě umocňuje. 
  3. S přibývajícím věkem klesá v organismu vlastní produkce koenzymu Q10, čímž je ovlivněna výkonnost všech orgánů, především těch, u kterých je koncentrace mitochondrií nejvyšší (srdce, mozek, svaly). Formule Q10 ochraňuje DNA, buňky a mozek, podporuje imunitní systém a zdraví kardiovaskulárního systému, reguluje metabolismus krevního cukru, pomáhá chránit před škodlivým slunečním zářením a udržet si tak zdravou pokožku, přičemž zároveň podporuje elasticitu kůže. 
  4. Nanočástice Q10 snadno a rychle pronikají do organismu, vážou se na tukové částice a snáze pronikají přes střevní bariéru. 
  5. Nanočástice zaplaví srdce a celý organismus energií, a to mnohem rychleji než běžný Q10. Nepotřebujete tak vyšší dávku Q10! Díky jeho využitelnosti jej můžete užívat každý druhý den!

Více se o nanotechnologii můžete dozvědět zde: www.nanotechnologie.cz anebo www.lifepacknano.com. Novinkou na našem trhu je Barny´s Koenzym Q10 DUAL, který obsahuje dva druhy Koenzymu Q10 (mikročástice a klasický krystalický Koenzym Q10).

 Autor: JK pro DZ