Omítka MP1 víte co je vlastně zač.

24.01.2020 17:46

MP1® – MANTO FLY je velmi úsporný. Jako revoluční sanační omítka je MP1® – MANTO PLATE vhodný i na staré a velmi vlhké budovy, tedy i na památky, hrady, zámky, staré chalupy apod. Je možné jej nanášet přímo na vlhké povrchy, které pod ním vyschnou. MP1® – MANTO PLATE rovněž účinně zabraňuje tvorbě plísní. MP1® – MANTO PLATE výborně odolává povětrnostním vlivům. Neobsahuje cement, vápno ani sádru, nepraská a neopadává. Není třeba jej ničím ředit, nekotví se ani nelepí, což pro vás znamená značné úspory. Při zpracování MP1® – MANTO PLATE jsou minimální ztráty a téměř žádný odpad. MP1® – MANTO PLATE kupujete již jako hotovou směs, po promíchání je ihned připravena k použití. Nespotřebovaný materiál nevytvrdne a je možné jej použít i po delší době. Navíc se MP1® – MANTO PLATE vyznačuje vysokou přilnavostí a drží i na hladkém povrchu. Je připraven vykonat svoji práci tam, kde jiné materiály dříve či později selžou.

Díky své porézní struktuře je vysoce prodyšný.
Poskytuje vynikající zvukovou izolaci.
Při vystavení přímému ohni nehoří.
Je přírodním vodoodpudivým materiálem.
Díky svému unikátnímu složení nabízí řadu výjimečných vlastností. Je především tepelně izolační omítkou s unikátní vlastností vysokotepelné kapacity a odolnosti. Skládá se z recyklačních a přírodních materiálů. Je vhodný pro všechny, kteří chtěji stavět a bydlet v souladu s přírodou.
Trvale chrání před UV-A a UV-B paprsky, které vyzařuje Slunce.
Chrání zdivo, zabraňuje eflorescencím a skvrnění, brání tvorbě řas.
U zařízení, která používáme k topení nebo chlazení, jako jsou centrální vytápění, bojlery, klimatizace apod., zajišťuje úsporu energie 50%.
Současně s vytvářením vodoodpudivé izolační vrstvy na povrchu pracuje se strukturou zdi a díky speciálním látkám vysouší vnitřní vlhkost při zachování stálé prodyšnosti.
Neopotřebovává se a nerezne, díky své anorganické struktuře v průběhu času nehnije.
Lze používat ve spojích veškerých materiálů bez nutnosti užití síťky, nepraská.
Protože brání tvorbě oxidu uhličitého, vznikajícího jinak ve stavbě, zpomaluje karbonizaci a chrání výztuž betonu.
Má dlouhou životnost. Chrání povrchy, na kterých je použit a zajišťuje i jejich dlouhou životnost.
Zabraňuje tepelnému namáhání.
Nemůže být poničeno hmyzem nebo mikroorganismy.
Je odolné proti kyselinám a kyselým dešťům.
Neobsahuje karcinogenní látky.
Svým přirodním složením nepoškozuje zdraví ani životní prostředí.
Je lehké a pružné, vysoce přilnavé a nosné na každém typu povrchu.
Povrch je natíratelný.
MP1® – MANTO FLY splňuje v jediné operaci mnoho zásadních funkcí. Proto nevyžaduje použití dalších materiálů a přísad a také tím je velmi ekonomické.
POUŽITÍ
V exteriérech a interiérech staveb, na střechách a v suterénech, na sloupech a nosnících, pod laminátovými a parketovými podlahami.
Lze jednoduše nanést na hrubé a jemné malty, cihly, pemzy, beton, pórobeton, sádrovou omítku, dřevo, sklo a natírané povrchy.